Wat jou ook overkomt het is al fijn om te weten dat jij nooit de enige bent. Soms kan dit een geruststelling zijn, weten dat er lotgenoten zijn. Mensen in eenzelfde situatie zoals jij of mensen die het erger hebben.

Ja, want die zijn er ook. Niet dat je het iemand gunt maar het kan jou een beter gevoel geven dat jij niet de enige bent.
Ook voor jouw gezin kan dit erg belangrijk zijn.

Allemaal ziek

Bij een ziekte komt vaak zoveel kijken en heeft dit een hele inpak op jouw/jullie leven. Veel kan veranderen, de dagen zijn anders, jij kan niet meer zorgen er moet gezorgd worden voor jou. In een keer staat gewoon voor jullie de hele wereld op z’n kop.
Belangrijk is om niet alle aandacht te richten op hetgeen wat nu is overkomen. Als alles om jouw ziekte gaat draaien creëer je een heel eigen wereldje. En zal de ziekte jouw/jullie leven bepalen.

Ga door!

Laat vooral voor je gezinsleden het dagelijks leven doorgaan, school, hobby’s, uitjes, feestjes, werk. Dat dit voor 100% zal zijn, nee dat weet ik ook. Maar laat niet jouw leven kapot maken door die ziekte. Het is een ongewenste verandering. Maar weet dat wanneer jij je kijk op dingen verandert, dat de dingen waarnaar je kijkt zullen veranderen.
Het zal niet gemakkelijk zijn, ik heb ook niet gezegd dat het leven gemakkelijk is.
Maar wat al een begin zou kunnen zijn is de hoe en wat vragen die in jou om gaan, om te zetten in wie, wie gaat me helpen?