Comfortzone

Je leven loopt op rolletjes, je voelt je goed, je hebt een fijne job maar……alles is zo voorspelbaar geworden. Je mist uitdaging en spanning in je leven.
Iedere dag vaak hetzelfde, je mist het spontane en het positieve. Het is vaak “moeten” in plaats van “willen”.
We hebben allemaal een comfortzone. Dit is de zone wat we gewend zijn om te doen. We doen het onbewust, op de automatische piloot. De dingen die we dagelijks doen is een gewoonte geworden. Je hebt altijd zo gewerkt en gehandeld en je weet wat het resultaat is, en het voelt goed. Het geeft je zekerheid en veiligheid in je leven en je weet wat je kunt verwachten.
Hoe voel jij je?
Als je altijd blijft doen wat je hebt gedaan, te lang in de comfortzone blijft zitten, kan er een gemis ontstaan. Je mist de spanning, en uitdaging in je leven. Het resultaat is niet meer wat jij wilt. Je gaat je leven saai vinden en je zit op een gegeven moment niet lekker meer in je vel. Hier kun je iets aan doen!

Doen wat je nog nooit hebt gedaan

Om je comfortzone te vergroten zal je buiten je eigen comfort moeten treden wat op de 1e plaats beangstigend zal zijn, want je verliest je controle. Je gaat iets doen wat je nog nooit hebt gedaan en weet niet wat het resultaat zal zijn.
En om het nog mooier te zeggen; om iets te krijgen wat je nog nooit had, moet je iets doen wat je nog nooit deed.
Laats zei een man tegen mij “als ze mij zeggen dat iets niet mogelijk is of dat ik het niet kan, dan ga ik het juist wel doen. Dan ga ik ervoor, iets wat mijn zelfvertrouwen weer een enorme boost geeft”.

Naar wie luister jij?

Als jij de spanning opzoekt en het lef heeft om jezelf te ontwikkelen, persoonlijke groei, zal jij versteld staan wat op jouw pad komt. De vele mogelijkheden waarvan je niet wist dat het bestond maar wel mogelijk is.
Zodra jij onzekerheid, angst, spanning en twijfel voelt, weet je dat je aan de rand van jouw comfortzone staat. Het kleine stemmetje in jou zal naar boven komen, ook wel jouw ego genoemd, en jou vertellen om het niet te doen. Dit egootje zal proberen om jouw zekerheid te behouden en zal jou tegenhouden!
Voel jij angst, spanning, twijfel of onzekerheid? Weet dat dit niet verkeerd is, het hoort erbij.
Ook mensen in jouw omgeving, mensen die dicht bij jou staan, kunnen kritiek gaan geven. Of zullen niet begrijpen waarom jij iets anders wilt of iets anders gaat doen. Maar blijf vooral bij jezelf. Als een verlangen in jou opkomt wil dat zeggen dat er ergens een gemis is. Zodra jij hier niets aan zal doen zal het niet veranderen. Dus twijfel niet aan jezelf, geloof in jezelf.

Wat wil jij?

Ook falen is niet erg. Belangrijk is het doen. Vaak wordt er gekeken naar wat niet goed gaat. Maar er gaan ook altijd dingen goed en haal daar jouw energie uit. Je kunt beter spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan, dan van iets wat je niet hebt gedaan.
Belangrijk is om te weten wat je echt wilt. Zodra jij een keuze hebt gemaakt, ga je de uitdaging aan. De hoe is dan nog niet zo belangrijk. De 1e stap is, weten wat je wilt, wat is jouw verlangen….., waar krijg je weer energie van….
Als jij je hier bewust van wordt dat dit jouw leven zou kunnen veranderen dan ga je de uitdaging aan. Stap voor stap, iets groots of iets kleins het maakt niet uit. Als het jouw leven verrijkt en jij meer levensvreugde krijgt dan ben jij op het juiste pad. Jouw focus is gevestigd en je gaat jouw comfortzone vergroten.
En weet, het gaat niet om degene die het hardst loopt, als je maar blijft lopen!
Waar loop jij naartoe?

Als je blijft doen

wat je deed

blijf je krijgen wat

je kreeg