Marks of Pride and Beauty

Taboe doorbreken

Van mijn moeder heb ik geleerd om mensen niet aan te staren. Dat gold in het bijzonder voor mensen met littekens of andere bijzondere kenmerken. En toch gebeurt het jou ook: Je komt iemand tegen met flinke littekens. Je kijkt net iets te lang en de persoon kijkt terug. Verlegen en beschaamd draai je je om. Te laat om de situatie terug te draaien. Hoe graag je dat misschien ook zou willen. Voor de persoon die wordt aangestaard is het net zo ongemakkelijk. Ik stel mijzelf de vraag: waarom eigenlijk? Ook mensen met littekens zijn mooi, zeker als ze daar hun trots in laten schijnen. Dat bewijst het boek en het magazine. Met ‘Marks of Pride and Beauty’ wil ik dit taboe doorbreken. 

Ik wil laten zien dat ondanks of zelfs dankzij littekens mensen mooi en trots mogen zijn. En kom je deze mensen tegen in het leven, behandel ze met respect en waardigheid.

Jan van Beijnhem

Fotoboek bestellen

 

In de media